Follow SpaceInvader

Norsk logistikgigant blåstempler SpaceInvader

Press release   •   May 07, 2018 06:30 CEST

Fra venstre: CEO og partner, Steen Frederiksen, øverste palle: Opfinder og grundlægger af SpaceInvader, Jesper Rølund, nederste palle: Partner og operationsansvarlig Mads Klie-Holde (PR foto: fotograf Kim Wendt)

Større effektivitet, færre omkostninger, bedre ergonomi og et grønnere miljøregnskab er de dokumenterede gevinster efter seks måneders test af transportsystemet SpaceInvader hos ASKO, Norges største distributør af dagligvarer. Systemet er et dansk designet pallestativ, der gør det muligt at dobbeltstable gods og dermed hjælpe distributører og transportører med at tjene penge på uudnyttet plads!

Transportindustrien er konstant på udkig efter effektiviseringer, og norske ASKO er ingen undtagelse. Norges største fødevaredistributør var på udkig efter en løsning, der kunne øge fyldningsgraden i lastbilerne og dermed forbedre deres effektivitet. Og det har de fundet med SpaceInvader, som giver ASKO mulighed for at få mere gods på hver lastbil ved at dobbeltstable paller.

Efter en omfattende og indsigtsfuld seks måneders test på den 500 kilometer lange rute mellem Trondheim og Mo i Rana, er ASKO glade for resultatet. SpaceInvader har især vist sig værdifuld på den lange rute, hvor transportomkostningerne typisk er meget høje.

”Vi har testet SpaceInvader på en rute i Midt-Norge. Der har vi sparet en hel lastbil væk om ugen – en besparelse på 20%. Det er tusindvis af kroner bare i transportomkostninger. Hertil kan du lægge hele miljøgevinsten”, fortæller Svein Sollie, Distributionsdirektør hos ASKO Norge.

ASKO har konstateret følgende væsentlige effektiviseringer:

  • 400.000 norske kroner i årlig besparelse på ruten.
  • 20% reduktion af rutens CO2-udslip.
  • En ergonomisk forbedring til gavn for lagermedarbejdere og detailkunder.

To paller på samme plads

Stativet er med til at løse en helt konkret udfordring hos ASKO: dobbeltstabling af paller, som gør det muligt at pakke bedre og transportere mere gods på mindre plads. For ASKO har brugen af SpaceInvader systemet vist sig at være et stærkt alternativ på ruter med høj pallepris.

“Det er generelt en udfordring at dobbeltstable, men med SpaceInvader har vi fundet en løsning, som fungerer rigtig godt,” siger Harald Brekke, der er Distributionschef hos ASKO i Midt-Norge. Ifølge Brekke har stativet opfyldt ASKO’s tre nøgleprioriteter.

“Mindre miljøbelastning, færre omkostninger og en mere effektiv transport,” siger han.

SpaceInvaders administerende direktør, Steen Frederiksen, er glad for den positive tilbagemelding og ASKOs deltagelse i den omfattende test:

”Vi har aldrig tvivlet på værdien af vores løsning, som matcher nogle af transportbranchens største udfordringer – at drive omkostningerne ned og finde mere klimavenlige løsninger. Men det er naturligvis altafgørende for vores videre færd, at en logistikgigant som ASKO oplever og dokumenterer værdien i praksis. Nu er vi for alvor klar til at vise markedet, hvad vi kan og kan takket være ASKO's deltagelse fremvise gevinsterne sort på hvidt”.

Fra SpaceInvaders opfinder, Jesper Rølund, er der også stor stolthed at spore over de meget positive testresultater.

”ASKO's blåstempling af vores stativ betyder alt. Siden jeg designede den første prototype i 2013, har vi forbedret designet mange gange og er blevet meget klogere,” siger Rølund. “Det er en vild følelse at se produktet nu gør en reel forskel på markedet. Vi håber at kunne indfri vores vision om at SpaceInvader systemet skal få ligeså stor betydning for transportbranchen, som containeren har for shippingbranchen.

Se film om ASKO's erfaringer med SpaceInvader

SpaceInvader er en dansk virksomhed stiftet i 2015. Vi har udviklet et unikt, patenteret og modulært transportsystem, pallestativet ’SpaceInvader’. Systemet kan revolutionere transportbranchen, hvor mange lastbiler kører halvtomme rundt, fordi det nu er muligt at dobbeltstable gods stabilt ved at udnytte højden optimalt under transport. Systemet er designet, så det passer til en standard EUR-palle, er nemt at tage i brug og skaber værdi i hele logistikkæden. SpaceInvader reducerer både lager- og transportomkostninger og hjælper med at optimere planlægning og pakning af lastbiler og lagerrum. Det er SpaceInvaders mission at effektivisere palletransport og lagring – palle for palle, og gøre logistikbranchen mere bæredygtig til gavn for kunder, transportører, samfundet og klimaet.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.